ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ KRAV MAGA (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ KRAV MAGA) Ε.Ο.ΚΡΑ.ΜΑ

Οι αγωνιστικές κατηγορίες του Krav Maga ορίζονται ως εξής:

Α) Competitive Krav Maga (αγωνιστικό)

Β) Self Defense Krav maga (αυτοάμυνας)

 Γ) Armed Self Defense Krav Maga (ένοπλης αυτοάμυνας)

A. Το Competitive Krav Maga (αγωνιστικό) είναι η αγωνιστική κατηγορία Krav Maga όπου η πρόθεση του αθλητή είναι να χτυπήσει τον αντίπαλο με πλήρη δύναμη σε όρθια θέση ή μετά από ρήψη στο έδαφος. Απαγορεύεται οποιοδήποτε χτύπημα σε μάτια, λαιμό, γεννητικά όργανα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού (αποκλεισμός του αθλητή). Επιτρέπονται όλα τα χτυπήματα με χέρια (ώμους, παλάμη , γροθιά , αγκώνα, σφυρί) στο μπροστινό και πλαϊνό μέρος του κεφαλιού, στο μπροστινό και πλαϊνό μέρος του κορμού και των ποδιών. Επιτρέπονται όλα τα κλειδώματα σε όρθια στάση και στο έδαφος.Τα λακτίσματα και τα γόνατα επιτρέπονται στο μπροστινό και πλαϊνό μέρος του κορμού και των ποδιών αλλά όχι στο κεφάλι (ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ TAKE DOWN). Επιτρέπονται τα μπλόκ με όλα τα σημεία χεριών και ποδιών (αγκώνες – γόνατα). Ο Αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει προστατευτικά : κοφτά γάντια, κάσκα με προστατευτικό κάγκελο, μασελάκι, επιαγκωνίδες, σπασουάρ, επιγωνατίδες και επικαλαμίδες.

Ο αγώνας εκτυλίσσεται σε τατάμι, ρινγκ ή κλουβί διαστάσεων από 6Χ6 έως 8Χ8.

Διάρκεια: 2 γύροι των 2 λεπτών

Βαθμολογία: Κάθε χτύπημα σε όρθια θέση ή στο έδαφος  (με χέρι ή πόδι) 1 πόντο, Ρίψη 3 πόντοι. Υποταγή, Νοκ άουτ ή 3 νοκ ντάουν ισον με νίκη.

B. Το Self Defense Krav maga (αυτοάμυνας) είναι η αγωνιστική κατηγορία Krav Maga όπου η πρόθεση του αθλητή είναι να εκτελέσει τεχνικές αυτοάμυνας σε καθορισμένες τεχνικές ένοπλης ή άοπλης επίθεσης με ταχύτητα, ακρίβεια και απόλυτο έλεγχο χωρις να προκαλέσει τραυματισμό στον αντίπαλό του με τελικό σκοπό να τον αφοπλήσει ή να τον ακινητοποιήσει. Ο Αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει προστατευτικά : μασελάκι και σπασουάρ (προαιρετικά μπορει να φέρει ότι ισχύει και στο αγωνιστικό krav maga). Επιτρέπονται χτυπήματα σε όλες τις περιοχές του σώματος με πλήρη έλεγχο. Η τεχνική εκτελείτε αργά και γρήγορα. Ο αθλητής μπορεί να επιλέξει τον αντίπαλό του.

Βαθμολογία:

Θέση – Στάση Αθλητή (1 – 5)

Τεχνική (1 – 5)

Χτυπήματα (1 – 5)

Ταχύτητα – Ακρίβεια (1 – 5)

Γ. Το Armed Self Defense Krav Maga (ένοπλη αυτοάμυνα) είναι η αγωνιστική κατηγορία Krav Maga όπου η πρόθεση ενός ένοπλου αθλητή (κούμποταν – μαχαίρι – κλομπ – πυροβόλο όπλο (εκπαιδευτικά)) είναι να εκτελέσει τεχνικές αυτοάμυνας και επίθεσης σε καθορισμένες ένοπλες τεχνικές επίθεσης με ταχύτητα, ακρίβεια και απόλυτο έλεγχο χωρις να προκαλέσει τραυματισμό στον αντίπαλό του με τελικό σκοπό να τον εξουδετερώσει. Ο Αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει προστατευτικά : μασελάκι και σπασουάρ (προαιρετικά μπορει να φέρει και ότι ισχύει στο αγωνιστικό krav maga). Επιτρέπονται χτυπήματα σε όλες τις περιοχές του σώματος με πλήρη έλεγχο. Η τεχνική εκτελείτε αργά και γρήγορα. Ο αθλητής μπορεί να επιλέξει τον αντίπαλό του.

Βαθμολογία:

Θέση – Στάση Αθλητή (1 – 5)

Τεχνική (1 – 5)

Χτυπήματα (1 – 5)

Ταχύτητα – Ακρίβεια (1 – 5)

  1. Ένας αγώνας μπορεί να σχηματιστεί από δύο (2) αθλητές με περιορισμό ως προς το βάρος και ηλικία. Προσεχώς θα ανακοινωθούν οι όροι και οι κατηγορίες αγώνων 1v2, 1v3, 1v4, 2v2, 2v3, 2v4, 3v3, 3v4 & 4v4.
  2. Οι κατηγορίες θα αποτελούνται από:

Παίδων –Αγόρια- κορίτσια  : Ηλικίες 5-12 ετών

Εφήβων-Νεανίδων: Ηλικίες 12-18 ετών

Ανδρών: Ηλικίες 18-49 ετών

Γυναικών :Ηλικίες 18-49 ετών

Βετεράνοι: 50 ετών και άνω.

Κατηγορίες:

Κάτω από τα 67 κιλά θα είναι μία κατηγορία

Κιλά :

67-75

75-83

83-91

91- συν

Οι αγώνες διεξάγονται με έναν διαιτητή για το 1v1 και 1v2, με 2 διαιτητές για το 2v2 και πάνω και τέσσερις κριτές που έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς την σχολή διαιτητών – κριτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Krav Maga.

GODS OF WAR OPEN

Κάθε αθλητής υποχρεούται να κατέχει ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ των Παγκόσμιων Ομοσπονδιών WKU / ISKA με σφραγίδα εν ισχύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Krav Maga για το τρέχον έτος το οποίο περιέχει ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ θεωρημένη (επίσης για το τρέχον έτος της συμμετοχής). Αυτό ισχύει τόσο σε εθνικά πρωταθλήματα, όσο και σε διεθνή. Γενικότερα για την συμπεριφορά και τις ποινές ισχύει ότι και στις παγκόσμιες ομοσπονδίες WKU και ISKA με τις οποίες η Ελληνική Ομοσπονδία Krav Maga είναι σε αγαστή συνεργασία.

THRONE OF TITANS 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ KRAV MAGA  ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ KRAV MAGA.

 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ 1 VS 1 (COMPETITIVE KRAV MAGA)

ΚΙΛΑ:  -75 (500 ΕΥΡΩ), – 85 (500 ΕΥΡΩ), -100 (1000 ΕΥΡΩ)

1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1 VS 1 (COMPETITIVE KRAV MAGA)

ΚΙΛΑ:  – 62 (500 ΕΥΡΩ)

1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ  2 VS 2 (COMPETITIVE KRAV MAGA)

ΣΥΝΟΛΟ ΚΙΛΑ:  -200  (1000 ΕΥΡΩ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΡΩΝ

ΚΙΛΑ -75, -85, -100

ΓΥΝΑΙΚΩΝ -62, -72

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ – ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΚΩΝΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

ΕΑΝ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. 

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ – ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΝΙΓΜΟΙ – ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΓΚΩΝΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

ΣΗΜΕΙΑ-ΠΟΝΤΟΙ: ΟΛΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ 1 ΠΟΝΤΟ – ΑΓΚΩΝΕΣ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ – ΡΙΨΗ 3 ΠΟΝΤΟΥΣ – ΘΕΣΗ ΜΑΟΥΝΤ (ΕΜΠΡΟΣ Η ΠΙΣΩ) 4 ΠΟΝΤΟΥΣ(ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ).

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥΝΤ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΚΩΝΕΣ / Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ.

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΑΝΔΡΩΝ 1 VS 1 / 2 ΓΥΡΟΙ ΤΩΝ 5 ΛΕΠΤΩΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ (6Χ6 ΕΩΣ 8Χ8) 3 ΚΡΙΤΕΣ 1 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1 VS 1 / 2 ΓΥΡΟΙ ΤΩΝ 5 ΛΕΠΤΩΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ (6Χ6 ΕΩΣ 8Χ8) 3 ΚΡΙΤΕΣ 1 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ.

ΑΝΔΡΩΝ 2 VS 2 / 1 ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ (6Χ6 ΕΩΣ 8Χ8)  6 ΚΡΙΤΕΣ 2 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2 VS 2 / 1 ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ (6Χ6 ΕΩΣ 8Χ8) 6 ΚΡΙΤΕΣ 2 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.

ΜΙΚΤΟ 2 VS 2  / 1 ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ (6Χ6 ΕΩΣ 8Χ8)  6 ΚΡΙΤΕΣ 2 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Ο.ΚΡΑ.ΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ:

  1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ Η ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ
  2. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ
  3. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ο.ΚΡΑ.ΜΑ.

ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ [/fusion_text][/one_full]